
Chokladbotten
75g mjölkfritt margarin
1,5dl socker
2msk sojagrädde
1tsk vaniljsocker
0,5tsk salt
1 knapp tsk bakpulver
115g lailas gula mix
2msk pofiber
0,5dl kakao
Mixa margarin, socker och sojagrädde smidigt
Blanda övriga ingredinser
Krama ihop till en smulpajsliknade deg Oftast lättast med händerna då mjölmixen lätt yr om man rör om
Bred ut i rund springform
Grädda ca 15min i 175 grader
låt svalna
Lime Cheesecake
400g Tofuline creemcheese/laktosfritt alternativ
Rivet skal från 1 lime
saft från 1 lime
2tsk vaniljsocker
1dl gelesocker multi
1dl sojagrädde
Rör creemcheese, vaniljsocker och lime smidigt
Blanda sojagrädde och multisocker i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp på medelvärme. Låt koka ca 1min
Häll under omrörning ner sockervätskan i creemcheesen och vispa slätt med elvisp.
Bred ut över botten
Låt stelna i kylskåp i minst 1timme
Hallontopping
300g hallon
1dl vatten
2 dl gelesocker multi
Välj ut ca 50g fina hallon och lägg undan.
Restrerande 250g kokas med vattnet under ett par min så att hallonen kokar sönder
Sila bort kärnorna
Häll tillbaka saften i kastrullen tillsamans med multisockret.
Koka upp och låt koka en halv min.
Häll försiktigt ner hallonsåsen över cheesecaken. Rinner det för fort/hårt går cheesecaken sönder
Låt stelna i kylskåpet
Frosting
50 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
150 g Tofuline creemcheese/laktosfritt alternativ
5-6 dl florsocker
2tsk vaniljsocker
Gör så här:
Rör margarinet mjukt
Rör ner creemcheese och vaniljsocker
Blanda den mindre mängden florsocker
Vispa med elvisp tills det är slätt och du har en konsistens som går att spritsa.
Om det är för löst blanda i mer florsocker, om för fast ta mer creemecheese.
Spritsa ut på tårtan
Förvara i kylskåp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar