Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Rulltårta

210g semper fin mix
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ev 2 msk kakao alt mer mjölmix
50 gr margarin
2 dl vätska

Sätt ungen på 250grader
Klä en långpanna med bakplåtspapper (vår är 30*20cm om du har en större långpanna blir gräddningstiden ca 5-6min istället för kring 8min)

Smält margarinet
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke, rör ner margarinet och mjölken och blanda väl.
Bred ut på bakplåtspapperet
Grädda ca 8min (känn efter med sticka och se om den är torr , annars låt vara in nån min till)
Bred ut ett bakplåtspapper på en skärbräda
Sockra lätt på kakan och stjälp upp på skärbrädan.
Försök nu lossa bakplåtspapperet som varit i ugnen från kakan. Om det inte går kan du lägga en fuktig handduk på bakplåtspapperet nån minut och sen dra bort papperet.

Bred på valfri fyllning och rulla ihop. Låt sedan svalna och förvara i kylskåpet.

Går även utmärkt att använda som tårbotten om man kan tänka sig en fyrkantig tårta

receptiden kommer från aggfritt.blogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar