Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Marsipan utan mandel


"Falsk mandelmassa"
ca 300g

3 dl florsocker
2 dl sojamjöl
0,5 dl laktosfri vispgrädde eller sojagrädde
1msk Flytande Glykos (eller vit sirap)
0,5tsk Dr. Oetker Mandelarom (ej bittetmandelarom)


Blanda florsocker och sojamjöl.
Arbeta in grädden och glykosen.
Tillsätt mandelarom och blanda till en smidig deg
Om den är för torr droppa i lite grädde, om för fuktig låt ligga i luften i stund innan du förpackar den i en påse.

Svår att använda som marsipantäcke till tårtor då den inte är så seg, men går bra att ha till marsipanfigurer eller som ersättning till Mandelmassa i recept.
Blir ljust gul och går bra att färga med hushållsfärg.

Kan förvars i kylskåpet i ett par dagar, eller i frysen ett par månader . Blir lätt lite smulig när man tinar den och mörknar när man fryser den.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar