Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Chokladcheesecake

Chokladbotten
75g margarin
1,5dl socker
2msk sojagrädde
1tsk vaniljsocker
0,5tsk salt
1 knapp tsk bakpulver
115g lailas gula mix
2msk pofiber
0,5dl kakao

Mixa margarin, socker och sojagrädde smidigt
Blanda övriga ingredinser
Krama ihop till en smulpajsliknade deg Oftast lättast med händerna då mjölmixen lätt yr om man rör om
Bred ut i rund springform
Grädda ca 15min i 175 grader
låt svalna

Fyllning:200g mörk choklad
300g laktosfri färskost
150g laktosfri vispgrädde
100glaktosfri medelhavsyoghurt
1/2 dl rårörsocker
1dl sojagrädde
1 multisocker

Smält chokladen
Blanda färskost, vispgrädde och medelhavsyoghurt och rårörsocker.
Koka upp sojagrädde med multisocker, häll över färskostblandningen och vispa kraftigt.
Häll i den smälta chokladen och blanda runt.

Häll chokladsmeten över botten och låt stå kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar