Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Lussemuffins

Smeten till mjuk pepparkaka reser sig väldigt jämt och fint, så den fungerar också bra att göra muffins av. En sats blir ca 28 muffins (inte de stora amerikanska varianterna).

210g semper finmix
1/2dl pofiber
3dl socker
1tsk bikarbonat
1/2tsk bakpulver
1/2 pkt saffran
3dl vätska
135g mjölkfritt margarin

Russin

Blanda alla torra ingredienser och vispa runt tills allt blandat sig ordentligt, rör ner mjölk och smält margarin. Smeten kommer att vara rejält lös. Häll smet upp till hälften i muffinsformar och stoppa i ett par russin i varje form. Grädda i mitten av ugnen 15-17 minuter på 175 grader.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi var en studiegrupp som bestod av massor personer med specialkost. När vi skulle avsluta gruppen trodde vi aldrig att vi skulle kunna fika tillsammans - men tack vare ert härliga recept gick det! Och som gluten-, mjölkprotein-, havre-, äggallergiker måste jag säga att dessa muffins är de bästa jag har ätit. Tack! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra!
      Hoppas du hittar fler recept som passar, Chocclate chip cookies och Cheescaken brukar göra succe :)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera