Rödvinbärspaj med kolasås i pajen
Deg (variant på smulpaj)
2,25dl mjölmix
1dl pofiber
4,5msk socker
150g mjölkfritt margarin
Fyllning:
2 dl laktosfri vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
3-4 dl röda vinbär
Sätt ugnen på 200grader
Blanda mjölmix, pofiber och socker i en bunke. Dela margarinet i sockerkubs stora bitar och rör ner i bunken. Krama till en grynig massa.
Häll ner i en pajform och tryck fast lite längs kanterna, det i botten behöver inte tryckas ut det jämnar till sig i ugnen.
Grädda i 10min
Blanda under tiden grädde, sirap,socker och salt i en vid gryta och låt koka upp på svag värme. Rör om då och då till socker och sirap löst upp sig.
Låt koka i 20-30min beroende på om du vill ha lös sås eller segare kola
Häll vinbären i den nu svalnade pajskalet och häll över den bubblande kolasmeten. Sätt in i ugnen igen i 20min.
Låt svalna och servera med tex glass
Välkommen
En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.
Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten.
Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.
Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.
Lycka till!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.
Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar