Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Chokladtoppar

15st i muffinsform/ en rågad matsked/klick
75g mjölkfritt margarin
1 dl Socker
2 msk Ljus Sirap
2  msk Kakao

4-5dl Cornflakes/Muslie/Rispuffar/Solroskärnor/Mandel/Nötter eller vad man nu tycker är gott och tål. 
Dela margarinet i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull, häll ner socker och sirap. Låt smälta under omrörning på medelvärme. När det smält rör ner kakaon och låt koka upp till bubblor under några min. Dra bort från spisen och rör ner "Muslien" Chokladröran ska täcka muslien men det ska inte vara direkt någon röra lös på botten. Hur mycket muslie som behövs beror på vad du väljer att hälla i så börja med ca 4dl och fyll på om det behövs.
Klicka ut i muffinsformar eller på ett bakplåtspapper och låt stelna
Tänk på att de flesta cornflakes inte är glutenfria när de är i muslie, så läs på förpackningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar