15st i muffinsform/ en rågad matsked/klick
75g mjölkfritt margarin
1 dl Socker
2 msk Ljus Sirap
2 msk Kakao
4-5dl Cornflakes/Muslie/Rispuffar/Solroskärnor/Mandel/Nötter eller vad man nu tycker är gott och tål.
1 dl Socker
2 msk Ljus Sirap
2 msk Kakao
4-5dl Cornflakes/Muslie/Rispuffar/Solroskärnor/Mandel/Nötter eller vad man nu tycker är gott och tål.
Dela margarinet i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull, häll ner socker och sirap. Låt smälta under omrörning på medelvärme. När det smält rör ner kakaon och låt koka upp till bubblor under några min. Dra bort från spisen och rör ner "Muslien" Chokladröran ska täcka muslien men det ska inte vara direkt någon röra lös på botten. Hur mycket muslie som behövs beror på vad du väljer att hälla i så börja med ca 4dl och fyll på om det behövs.
Klicka ut i muffinsformar eller på ett bakplåtspapper och låt stelna
Tänk på att de flesta cornflakes inte är glutenfria när de är i muslie, så läs på förpackningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar