Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Hallonmousse

250 gram hallon
4 msk multisocker
75g g cream cheese, laktosfri eller soyabaserad
2,5 dl laktosfri vispgrädde eller soja/havrevisp av en sort som går att vispa

Koka upp hallonen och mosa dem med en visp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig i max 1min.
Låt svalna och vispa under tiden grädden, den ska vara "normalvispad" inte hårt men fast.
Rör runt i hallonblandningen så att det inte är stelnade klumpar ,rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden.
Låt stå i kylen ett tag innan användning
Om du vill använda det som tårfyllning räcker det till ett fluffigt lager och bre gärna på tårtbotten dagen innan den ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar