Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Mjuk pepparkaka

210g semper finmix
1/2dl pofiber
3dl socker
1tsk bikarbonat
1/2tsk bakpulver
1 1/2tsk pepparkakskryddor (alt. 1tsk kanel, 1/2tsk mald nejlika)
3dl vätska
135g mjölkfritt margarin

Blanda alla torra ingredienser och vispa runt tills allt blandat sig ordentligt, rör ner mjölk och smält margarin. Smeten kommer att vara rejält lös. Häll i rund, smord och 'bröad' (med ex polenta) form. Grädda 35-40 minuter på 175 grader i mitten av ugnen.

1 kommentar:

  1. 1 msk kardemumma i stället för pepparkakskryddor för en god kardemummakaka

    SvaraRadera