Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Morotskaka

175 grader, 35 minuter i ugn

2dl socker
150g (ca 3 dl) fint rivna morötter
0.5 dl neutral olja
0.75dl sojagrädde

80g lailas gula mjölmix
3msk pofiber
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1tsk kanel
0.5tsk salt

Glasyr
200g cream cheese
0.75dl florsocker
0.25tsk vaniljsocker

Rör ihop socker, morötter, sojagrädde och olja och blanda ett tag tills sockret har löst sig och en del vätska har pressats ur morötterna.
Blanda torra ingredienser och rör ihop.
Häll i rund smord och bröad form och grädda mitt i ugnen 175grader ca 35 minuter.

När kakan har svalnat blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred i ett jämt lager så det täcker hela ovansidan.
Går att äta så fort glasyren har stelnat lite. Förvara kallt.

1 kommentar: