Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Scones

1 stor Scones

2 dl (120g) Lailas gula mix
2 msk (8g) Pofibrer
0,5 tsk salt
1,5tsk socker
1tsk bakpulver
50g mjölkfritt margarin
1dl youghurt/mjölk/soyamjölk

Värm ugnen till 225

Mät upp och blanda de torra ingredienserna
Skär margarinet i små bitar och lägg ner i mjölet.
Smula slarvigt ihop alltsammans så att margarinet inte blir för finfördelat.
Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en klibbig deg.
Forma till en boll, platta ut på bakplåtspapper.
Skåra med tex vass kniv eller degskrapa ett kors så det blir 4 bitar.
Grädda ca 15min.

Knepet för att få dem frasiga är det måste finnas små smörklumpar som kan smälta ut under gräddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar