Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Chokladfudge

2dl Socker
1,55dl farin socker
85g mjölkfritt margarin
0.8dl soyagrädde
135g mörk choklad

Om du vill ha Romrussin i så hackar man 1dl russin, lägger i en skål, häller över 1dl Rom, täcker med plast och låter stå i kylen minst 6timmar.

Blanda allt utom chokladen i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
Låt puttra tills sockret smält och "såsen" har en temperatur på 120grader
Rör försiktigt då och då

Hacka under tiden choklad och lägg i en bunke som tål värme.

Häll över sockersåsen över chokladen och rör tills chokladen smält. (rör ev ner romrussin eller 2dl hackade nötter)
Fortsätt röra tills massan är slät istället för småklumpig.

Bred ut massan i en bakplåtspappersklädd form 23*17cm.
Låt kallna. Ställ sedan in i kylskåpet över natten innan du lyfter den
ur formen och skär i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar