Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Fruktfyllda formar med vaniljsås

ca 7 pajer i alluminumbakformar

50g Majsmjöl
50g Maizena
en nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
50g mjölkfritt margarin
Aningen iskallt vatten

Blanda torra ingredienser
Hacka det kalla margarinet i minikuber och blanda till en smulig röra med mjölet.
Skall likna smulpaj

Häll i ca 2tsk iskallt vatten och rör ihop till en deg. Är det fortfarande smuligt ta lite lite mer vatten

Förvara degen i kylskåp minst 30min
Kavla ut mellan plastfolie.
Ta ut med cirklar med ett sort glas och lägg i alluminiumformarna.
Grädda på 175grader i ca 15min

Fyll formarna med valfri smaksättning (sylt, kräm, grädde och bär osv)
Har man lite deg över kan man fylla formar,lägga degsmulor över och sedan in i ugnen igen i ca 5min innan servering.

Mjölkfri vaniljsås
4 portioner (lagom till 7 formar)

5 dl vätska
2 msk majsmjöl
2 tsk maizena
1 dl margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Blanda vätska, maizena och majsmjöl.
Låt blandningen koka kraftigt i 5 minuter.
Tillsätt det smälta margarinet och smaksätt med socker
och vaniljsocker.
Vispa såsen när den kallnat, då får den en krämig konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar