Botten:
Gör en chokladbotten som i rulltårta i en stor långpanna. Dela i två delar och jämna till kanterna så de är lika stora.
Chokladmousse:
200g mörk choklad ~60%
2,5dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
1,5msk mockakaffe, espresso eller annat starkt kaffe
0,5msk konjak
Smält chokladen i mikrovågsugn, låt svalna.
Vispa grädden med vaniljsockret och rör i chokladen. När smeten har blivit jämn så blanda ner konjak och kaffe. Ställ svalt, är moussen för varm så är det lätt hänt att den trycks ut ur kakan.
För lite mörkar choklad öka gärna mängden grädde till 3dl.
Montering:
Smeta på det mesta av chokladmoussen på en av bottnarna. Lägg på en botten till och resten av moussen.
Glasyr:
Den här smeten räcker för att täcka både ovansida och kanter. För bara ovansidan räcker hälften.
200g choklad
50g margarin/smör
1dl grädde
Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och smör och häll över vätskan över chokladen. Rör om tills det är smält. Låt smeten svalna innan den läggs på kakan, så inte moussen smälter och rinner ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar