Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Tips i Semeltider

Jag har gjort Semlor och Falsk Mandelmassa som finns i frysen.
När jag vill göra ordning en semla tar jag fram "mandelmassan" ur frysen och hyvlar några skivor med en osthyvel och sen får resten av bollen gå in i frysen igen. Spånen mosar jag med inkråmet från semelbullen, lite laktosfri vispgrädde och några krossade solroskärnor. Solroskärnor har jag i för att jag tyckte det blev godare med lite struktur på blandningen så att den inte var helt slät.



1 kommentar:

  1. TOPPEN!!! Första gången jag halkar in här på din blogg men definitivt inte sista!! Precis vad jag letat efter då min man är allergisk mot både mjölk, ägg och veta...
    Fick provsvaren på det för endast 6veckor sen, så detta är väldigt nytt för oss och det är en stor omställning. Och då ett av makens största intressen är just bakning så var första tanken - jaha, och vad kan man då baka, utan mjölk, ägg OCH vete?!
    Nada trodde vi, men se där, det går ju :D
    TOPPENSIDA!!

    SvaraRadera