Bakmargarin:
- Carlshamns mjölkfria,
- Mildas mjölkfria (detta innehåller animaliskt B-vitamin och är alltså inte strikt veganskt)
Glutenhyllan:
- Lailas Gula mjölmix - naturligt glutenfri, mycket bra till matbröd degen blir rätt lik en vanlig deg och inte så kladdig som glutenfria degar brukar bli
Finns på rätt många ICA-butiker, jag har inte sett den på några Willys eller Hemköp - Lailas Blåa mjölmix - glutenfri, innehåller vetestärkelse!
Finns även på många Hemköp och Willys. - Sempers Finmix- Naturligt glutenfri (men innehåller många olika saker och ger en kladdig deg), bra till småkakor och kakor som är kryddade. Finns på de flesta ställen.
- Pofiber (Semper) baserat på potatisfibrer och binder vätska vilket gör brödet saftigare
Finns i de flesta affärer som har en glutenfri hylla. Bra att stoppa ner lite i stället för lite mjöl. - No-egg (Orgram) - naturligt glutenfri äggersättning. Ger konsistens och bindning men inte samma jäskraft som ägg. Finns på fler och fler butiker.
Laktos- och mjölkfritt:
- Alpro Sojagrädde - mjölkfri
Binder bra, går i vissa fall använda som ersättning för ägg. - Oatley Havregrädde - sojafri, mjölkfri
Binder inte riktigt lika bra som sojagrädde. Är ej naturligt glutenfri. - Tofuline creamy spread - vegansk creamcheese
Bra för exempelvis glasyrer, kan ge lite väl mycket sojasmak. - Laktosfri creamcheese - ej mjölkfri
Bättre att använda om man inte ska servera veganer eller mjölkallergiker, den ger mindre bismak. - Tofulineglass-mjölkfri
sojabaserad glass som även fungerar för veganer. Finns i de flesta butiker
På fler och fler glutenfria hyllor finns även mörk choklad som är nötfri, mjölkfri och naturligt glutenfri (och fri från en hel del annat också, baksidan är täckt av symboler). Finns även med bland annat apelsinsmak. Den heter Plamil, importeras av Kung Markatta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar