Välkommen



En blogg med recept på godsaker anpassade för allergiker och veganer.


Vi använder den som en receptbank för att komma åt våra recept när vi inte är hemma och för att vänner lätt ska få tag på recepten
.

Alla recept är skapade av oss och finns ofta i flera varianter även om vi bara lägger ut en här. Skriv i kommentaren om du undrar tex hur man ska göra om kakan inte behöver vara glutenfri.
Att baka för allergiker kan kännas lite ovant i början. När man väl har plockat bort ägg, mjöl och mjölk kan man tro att det inte finnas så mycket kvar att baka med. Men det går utmärkt, det finns nämligen en hel del olika produkter man kan använda i stället!
De flesta recepten som finns här borde ge bra resultat även om man är ovan vid att baka glutenfritt. En sak att tänka på är att mjölmängder är för den specifika mjölsorten, andra mixer kan ge helt andra resultat.


Alla våra recept har etiketter så att man snabbt ska kunna se om man tål kakan. Om kakan innehåller choklad så påverkar inte det etiketterna eftersom det finns choklad som är nöt, mjölk och glutenfri. Naturligtvis kan man använda annan choklad också beroende på vem som ska äta kakan. Olika personer är ju olika känsliga mot spår av exempelvis mjölk.

Lycka till!

Himmelsk chokladsås

1/2 dl vatten
1/4 dl socker
15g mjölkfritt margarin
80g mörk choklad (60-70%)
1 msk konjak (alternativt, cointreau, tia-maria eller annan likör)


Koka upp vatten och socker och tillsätt margarinet.
Bryt i chokladen när margarinet har smält och ta bort kastrullen från plattan.
När chokladen har smält, rör såsen slät, tillsätt därefter konjak och rör tills såsen är blank.

Servera med vaniljglass och bär eller banan. Den här satsen är lagom till fyra personer, eller två såna som jag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar